torsdag 24. mars 2011

Temakveld

Temakveld med hovedfokus på nettvett og oppdragelse ble en suksess. Politiets Stein Bratseth sto på podiet og snakket rutinert rundt temaet. Med utgangspunkt i "it takes a village to raise a child" ble salen både imponert, lydhør og sjokkert. Alle i landsbyen må være med på laget for å oppdra et barn sier et gammelt afrikansk ordtak. Alle vil si lærere, foreldre, trenere osv. Her må det bygges relasjoner og samarbeides i alle ledd for å takle de utfordringer samfunnet stiller til barn som vokser opp idag. Jeg er glad det satt mellom hundre og hundreogfemti foreldre, lærere, politifolk, barnevernsansatte, PPT-ansatte og andre interesserte og hørte på dette. Det skulle bare vært så mange, mange flere! På slike kvelder må landsbyen kjenne sin besøkelsestid selv i en utrolig hektisk hverdag. Kanskje vi kunne reklamert bedre? Kanskje kunne vi gått ut i lokal- og regionalpresse? Holder det ikke med å ha det på ukeplanen, i tillegg til eget brev med svarslipp, i tillegg til at foreldrekontaktene ringte rundt til alle? Nei, tydeligvis ikke.
Det ble også snakket om barn og alkohol, om ungdomsgenerasjonen generelt, om at foreldre må tørre å stille krav og tørre å ha regler. Det ble eksemplifisert via filmer som var midt i blinken.
Et åpent publikum sa Bratseth etterpå.........og det er jo positivt!!

1 kommentar:

  1. Interessant, Arnt-Inge - igjen!
    Kunne du dele noen av Bratseths synspunkter på dette med barn og nettvett med oss? Skremte han dere, - eller "trøstet" han?

    SvarSlett