torsdag 3. mars 2011

Mellomledersamling...

Som undervisningsinspektør er jeg så heldig at jeg for tiden er med på et mellomlederprogram i Midtre-Gauldal kommune. Vi har nå vært gjennom 4 dager. De to siste dagene var tirsdag og onsdag i denne uka. Vi har nå fokusert på endringsledelse og har fått mange gode tips. Vi har også fått innblikk i og blitt klar over at når man skal innføre noe nytt, så møter man motstand. Om en lykkes med å minske denne motstanden vil villigheten til endring gå opp. Vi diskuterte derfor hvordan man kan få denne motstanden minst mulig i et kollegium. Dette i kombinasjon med rektorskolen gir meg mange gode tips og noen vekkere for hvordan jeg bør opptre som leder. Spennende og inspirerende er de rette ordene. Jeg tenker å komme mer tilbake til denne siste samlingen og skissere litt mer nøyaktig hva dette med endringsledelse kan gå ut på litt etterhvert.

En annen fordel med en slik type samling er at jeg møter mellomledere i alle etater i kommunen. Dette gir meg et mer helhetlig bilde av hvordan en kommune som vår fungerer, og i tillegg får vi selvsagt dra fordeler av hverandre.

3 kommentarer:

 1. Interessant, Arnt-Inge. SEr fram til å høre mer om hvordan dere arbeider med å møte motstand mot endring. Michael Fullan er en kanadier som har arbeidet mye med endring i skolesektoren/utdanningssektoren. han legger blant annet vekt påå at deet er viktig å lytte godt til sine motstandere. For det første må man leve med dem, for det andre er det mulig at de har tenkt på noe som du selv har oversett.

  SvarSlett
 2. Husk at suksess over natten tar ca 15 år..
  Og en annen ting en kollega av meg i kommunen nevnte ang implementering; ingen fødsel uten smerte..

  SvarSlett
 3. Spennende å "forske" på og lære om endringsledelse. Enig med Kjell Atle og Anne Kristine - å legge opp til endringer krever at man er forberedt på motstand og at det gjør litt vondt! Men det er verd det om man virkelig tror på endringen-:)

  SvarSlett