onsdag 23. januar 2013

Vaktmestere i skolen.....verdifulle som bare det!

Opplever for tiden å ikke ha den faste og trygge vaktmesteren tilstede på jobben. Dette på grunn av sykdom. Men det er med bekymring jeg tenker på høsten da denne kanskje går av med pensjon. Jeg visste før sykdommen at vi var avhengig av han, men nå etter fem ukers sykefravær vet jeg det virkelig. Regner med at flere enn meg har opplevd dette. Vi blir forespeilet en fremtid uten vaktmester tilstede i et så viktig bygg som en skole. Det er ikke få mennesker som vandrer ut og inn av skolen i 190 skoledager. Når jeg i tillegg vet at bygget er over 15 år, så sier det seg selv at jeg er bekymret. I fremtiden skal vi altså ringe og sende mail hver gang vi trenger en vaktmesters hjelp. Jeg tror at i noen tilfeller vil det ta for lang tid til denne fra vaktmerstersentralen kommer. Ikke et vondt ord om de som jobber der, men jeg snakker litt om systemet. Både jeg og rektor og sikkert også flere av lærerne bruker nå en god del av sin tid til å ordne opp i småting som til vanlig er "vaktmestermat". Håper virkelig at det ordner seg og at kommunen finner midler til å ha vaktmester tilstede.

Ellers, er på gli med neste eksamensopgave.........der problemstillingen er:
Kan ledelsen ved å drive distribuert ledelse bidra til at refleksjonsnivået / samarbeidskulturen på Støren barneskole heves slik at vi utvikler et profesjonelt læringsfellesskap (PLF)?
8.februar er fristen for innlevering.........spennende!!

2 kommentarer:

  1. Morsomt å se at du holder liv i bloggen din! Håper det gikk bra med eksamensoppgaven.

    SvarSlett
    Svar
    1. Jo, prøver og har fortsatt en ambisjon om å blogge. Eksamensoppgavene går godt de, lærer for hver oppgave. Selv om forrige periode ble ganske så hektisk.

      Slett