søndag 22. september 2013

Digitale krenkelser......

Denne uka setter vi ekstra fokus på teamet digital mobbing, eller som jeg liker å kalle det, digitale krenkelser. På foreldremøtet på torsdag starter vi opp med politiets innledning og refleksjoner rundt dette viktige temaet. Senest i denne uka kom det fram en ny applikasjon som vi som skole absolutt må advare mot.
Derfor blir vårt fokus på torsdag:
1) hva er digital mobbing.
2) hva kan foreldre gjøre for å unngå at dette forekommer.

Vi ønsker at dette skal bidra til viten om at digitale krenkelser forekommer (i større format enn vi ønsker å innrømme) og viten om hvordan vi kan hindre at dette skjer.

Vi som skole har absolutt et ansvar. Dette er heller ikke en ny utfordring i dagens mangfold av sosiale medier. Utfordringen har bare blitt så mye større nettopp på grunn av sosiale mediers eksplosjon.
Sosiale medier setter ikke grensene selv, de bare utvider horisontene og dermed også mulighetene for at krenkelser skal skje. Det er voksne som må sette grensene for barna. Ansvarlige voksne. Ansvarlige voksne må ha digitale regler, altså regler for når, hvor og hvordan Pcen og mobiltelefonene skal brukes. Skolene må ha regler for PC og mobiltelefoner. Så enkelt er det, men allikevel så vanskelig.

Spennende uke!

Arnt-Inge

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar